Om Ti på topp Arendal og Grimstad

Ti på topp Arendal og Grimstad arrangeres av Agder Bedriftsidrettskrets, vi er også så heldige og ha flere frivillige som hjelper til med å merke turer. Vi har turer for alle, med varierende terreng, lengde og vanskelighetsgrad. Aktivitetsperioden varer fra 2. april - 15. oktober 2023.  


Lag
Du kan velge om du vil delta som individuell deltaker eller med et vennelag, familielag eller bedriftslag. Lagene kan bestå av 3-8 personer. En bedrift kan konkurrere med andre bedrifter, og ha mange forskjellige lag registrert.


Pris
Pris for å delta er 200 kr.

Barn uten mobil koster 100 kr å legge til innunder din egen profil på familielaget. 


Deltagerpremier
Lokale deltakerpremier deles ut til alle som har registrert 7 ulike turer (5 turer for de over 70 år eller under 12 år).  Vi har også mange flotte premierer både lokalt og nasjonalt, fordelt på de ulike deltakerklassene. Det vil bli premieutdeling i november. 


Registrere turer
På hver turmålsbeskrivelse finner du informasjon om hvor du finner innsjekkingspunktet for turen. Når du kommer til innsjekkingspunktet sjekker du inn via appen på telefonen. Da blir turen automatisk registrert og du får ett poeng. Dette er en digital løsning gjennom appen, så du vil ikke finne noen fysiske skilter med innsjekkingskode.  


Det kan være smart å laste ned turene i appen før du begynner å gå. Hvis telefonen din går tom for strøm kan du selvfølgelig registre turen likevel. Da logger du deg inn på min side på nettsiden vår, legger inn turmålet, og når du gikk turen (feltet deltakerkode lar du bare stå blankt). Så kan du sjekke inn!  


Litt om turene

De ti turene er av ulik lengde og er lagt i ulikt terreng. Turbeskrivelsen inneholder også reiseruta til startstedet og parkeringen vi tenker er den beste for turen. Noen er rundturer og andre er tur/retur. Ruta du skal følge er på noen av turene merket med eksisterende skilting, for andre turer er det viktig å følge kart eller rutebeskrivelsen i appen. På alle turmålenes toppunkt finner du et skilt med en turkode (som brukes av de som ikke har Ti på topp-appen). Det er mulig å sjekke inn på samme topp hver tolvte time. Vi har også med en bonustur i år som er tilgjengelig mellom 15. juni og 15. august. Den vil bli tilgjengelig i appen 15. juni. 


Det kan være smart å laste ned turene i appen før du begynner å gå.

Fellesturer
Fellesturer som arrangeres vil bli annonsert på vår 
lokale Facebook-side 


Vis hensyn og ta vare på naturen

  • Benytt de anbefalte P-plassene
  • Vis respekt for dyr og natur
  • Husk å lukke grinder etter deg
  • Ta med deg alt søppel hjem, også bæsjeposen
  • Fra 1. april til og med 20. august er dt båndtvang, men vi oppfordrer til båndtvang hele aktivitetsperioden
  • Bruk av åpen ild og bål i skog og mark er forbudt i perioden 15. april til 15. september
  • All ferdsel skjer på eget ansvar

Ti på topp er et landsdekkende turtilbud med 40 lokale konkurranser rundt om i Norge. Nedenfor finner du oversikten over alle områdene